Energielabel of -index - HSlijp advies

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Energielabel of -index

Diensten > Duurzaam
Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid  een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder  meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen  voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop of nieuwe  verhuur moet het voorlopige label definitief gemaakt hebben.

Ontbreekt  een definitief label bij verkoop of verhuur, dan riskeert u een boete  van maximaal 405 euro.

Drie mogelijkheden:

U kunt zelf online een definitief energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat kan eenvoudig online en kost bij HSlijp advies 8 euro. Hiervoor logt u in met uw DigiD, past u de woninggegevens aan en levert  u digitaal bewijs aan (zoals een bouwtechnisch rapport, factuur of  foto’s).
Na het controleren en aanpassen selecteert u HSlijp advies als  deskundige. Wij controleren na ontvangst van je energielabel aanvraag de  gegevens van je woning. Na akkoord ontvangt u, meestal nog dezelfde dag een goedkoop definitief energielabel per  mail.

U kunt HSlijp advies machtigen om de aanvraag van het definitief energielabel te regelen. Met DigiD Machtigen kunt u HSlijp advies vragen dit voor u te regelen, zonder dat u hiervoor uw DigiD afgeeft. U geeft alleen voor de registratie van uw energielabel. HSlijp advies controleert uw gegevens, bespreekt telefonisch met u de aanvraag, en verzorgd de registratie. De kosten voor deze service bedragen 40 euro. Voor meer informatie en contact kunt u uw gegevens sturen met het formulier onder aan deze pagina.

Een Energie-Index aanvragen. Het online energielabel is voor 80% gebaseerd op de standaardkwaliteit van woningen uit het zelfde bouwjaar als uw woning. Wijkt uw woning daar vanaf  kunt u overwegen om een energie-index te laten bepalen. Hierbij worden alle aspecten die de energiehuishouding van uw woning bepalen door HSlijp advies in beeld gebracht. De kosten van een energie index zijn afhankelijk van de grote en ligging van de woning. Voor meer informatie en contact kunt u uw gegevens sturen met het formulier onder aan deze pagina.
Informatie-aanvraag energielabel/-index
Het verzorgen van aanvraag en registratie van een energielabel
Het laten bepalen van de energie-index

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu