Het VEL (vereenvoudigd energielabel) eindigt - Duurzaamheidsplan De Nijkamphoeve wint eerste prijs - HSlijp advies

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het VEL (vereenvoudigd energielabel) eindigt

Gepubliceerd door in Energielabels & -indexen ·
Hoewel Nederland initiatiefnemer was voor een Europees systeem voor energielabels, is de invoering van het verplichte label moeizaam gegaan. Nadat in 2009 het label verplicht werd gesteld, was het mogelijk om contractueel vast te leggen dat verkoper en koper akkoord gingen met een transactie zonder energielabel. Daarmee werd de Europese verplichting ontdoken. Met de introductie van het Vereenvoudigd EnergieLabel, via de site ,de mogelijkheid van de het uitsluiten van het label bij verkoop geblokkeerd. De systematiek van het VEL leidt echter tot labels die een toetsing niet kunnen verdragen. Vaak leidt de combinatie van aanleveren van bewijs en de beperkte mogelijkheden van controle tot grote afwijkingen met het feitelijke label (te hoog en te laag). Ook is het, doordat voor heel veel elementen wordt uitgegaan van het bouwjaar, niet mogelijk om voor een ouder huis een label A te verkrijgen ook al is het inmiddels energieneutraal!
In combinatie met een nieuwe methodiek voor het opnemen van een woning voor een label (NTA 8800) vervalt per 1 juli 2010 het Vereenvoudigd EnergieLabel.
Bent u van plan binnen enkele jaren uw woning te verkopen, dan kunt u nog tot en met juni 2020 goedkoop een label regelen via energielabelvoorwoningen.nl.
Natuurlijk kunt u nu en daarna bij HSlijp advies voor een energielabel opname ter plekke, maar voor het vereenvoudigd label houdt dit straks op.Geen commentaren


Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu